Mitä tapahtuu, kun hevostyttö menee naimisiin sellaisen pojan kanssa, jonka kotitilan pihassa seisoo vanha kivinavetta? Tyttö istuu navetassa ja haaveilee, suunnittelee salaa, laatii piirrustukset, miettii järjestykset ja pohtii mielessään valjashuoneen paikan. Sitten hän uskaltautuu tarkkojen suunnitelmiensa kanssa miehensä luo. Eikä tämä tietenkään voi sanoa ei.

Kyseessä on virtuaalitallin blogi. Mitään teksteissä esiintyvää ei siis ole oikeasti olemassa. Kuvat ovat kirjoittajan piirtämiä, ellei toisin mainita.

tiistai 25. kesäkuuta 2013

004. Starttikaaos


Chaos Scoop Ace
Jokin aika sitten koitti se hetki, kun lähdimme Chaos Scoopin kanssa ensimmäistä kertaa raveihin. Olin aika uhkarohkea. Hevonen oli ollut meillä vasta pari hassua viikkoa ja ilmoitin sen heti starttiin. Olihan se toki aivan täysin starttikunnossa jo ostohetkelläkin, mutta että ilmoitin sen vielä itselleni! Minulle - parikymppiselle naisihmiselle, joka ei ollut ajanut vielä startin starttia. Kieltämättä vähän jännitti. Lähteä nyt sinne ammattilaisten sekaan hevosella, jonka tuskin tunsin. Tulisiko startista täysi kaaos - kuten hevosen nimikin enteili?

Onneksi en ehtinyt turhia jännitellä, sillä tehtävää riitti. Piti hankkia monenmoista vermettä ja varustetta, laittaa kaikki valmiiksi, sovittaa ja testata. Olin ottanut Kakella muutaman terävän vedon kaksi päivää ennen starttia ja tehnyt kevyen palautuslenkin edellisenä päivänä, sillä olin kuullut, että näin se valmisteltiin starttiin myös Pokerin valmennuksessa. Koska talli ei vieläkään ole valmis, sai Kake olla ulkona melkein lähtöhetkeen saakka. Pesun ja puunauksen jälkeen pakkasin orin autoon, tarkistin tavaroiden mukanaolon ja lähdin ajamaan kohti North Stablen ravirataa.

Ravipaikalla oli jo täysi tohina käynnissä. Kake käyttäytyi onneksi kohtalaisen järkevästi ja selvisin hyvin sen kanssa itseksenikin. En ollut edes tajunnut ottaa apuria mukaan! Lämmityksessa ori tuntui hyvältä - ainakin siihen verrattuna, miltä se oli näiden parin viikon aikana kotitreenissä tuntunut. En tosin ollut aivan varma, montako kierrosta sitä olisi kannattanut lämmittää. Lämmitin kolme kierrosta hölkkää ja pätkän reippaammin ja toivoin parasta.

Ennen lähtöä pulssini alkoi nousta. Mitä jos ne kaikki ammattilaiset haukkuisivat minut pihalle? Mitä jos en osaisikaan voltata? Mitä jos Kake laukkaisi ekassa kurvissa ja painelisi porukan mukana maaliin - laukalla?

Siirryin auton taakse ja äkkiä jännitys oli poissa. Saimme hyvän startin ja Kake rynnisti eteenpäin. En oikein ollut edes suunnitellut, kuinka yrittäisin lähdön ajaa. Äkkiä tajusin, etten nähnyt rinnallani muita hevosia - lähin oli puoli hevosenmittaa perässä. Käänsin sisemmäs - olimme saaneet keulapaikan!

Ensimmäisessä kurvissa paikkaa tuli kärkkymään Ninitran Vermont Charm. Jotain ohjastaja taisi kysyäkin, ehkä sitä, että luovuttaisinko paikan. En luovuttanut. Tosiasia kuitenkin oli, että en olisi pystynyt - Kake painoi sen verran ohjille. Ensimmäinen puolikas mentiin aikaan 15,2. Saimme pidettyä johtopaikan ensimmäisen kierroksen ajan, mutta sen jälkeen Goldie North kiersi kolmatta johtopaikalle. Maalisuoralle käännyttäessä asetelmat olivat edelleen samat. Ulkoa kiri vahvasti Scaretale Ach, mutta se ehti vain neljänneksi. Kake piti pintansa ja oli maalissa toisena. Hurjaa!

Olin lähdön jälkeen yhtä hymyä. Ensimmäinen startti ensimmäisellä omalla hevosella ja toinen sija! Palkintosumma lämmitti titysti myös mieltä, mutta parasta oli tunne siitä, että oli onnistunut. Jossiteltavaakin tietysti jäi, niin kuin raveissa aina. Jos olisin antanut keulat heti pois, olisi Kakella voinut olla voimia tallella enemmän ja se olisi saattanut riittää voittoon. Toisaalta, se olisi saattanut olla silloin vielä pahemmin pussissa.

Turha liikaa miettiä. Hevonen oli hyvä, kuskikin oli melko hyvä ja tästä on ehdottomasti erittäin hyvä jatkaa!

4.Lähtö: ryhmä 2100m, 15,0 - 17,0 aikaiset lämminveriset
Palk. 2500ve - 1500ve - 800ve - 250ve - 100ve
1. 4v t Goldie North / Pipsa (Team Ninitra) 15,5ake
2. 4v o Chaos Scoop Ace / Lotta (AaRr) 15,6ake
3. 3v o Vermont Charm / Sara (Team Ninitra) 16,0ake
4. 8v t Scaretale Ach / Marko (Team Ninitra) 16,4ake x
5. 5v t A.C.Heartbreaker / Ronja (Team Ninitra) 16,9ake
6. 7v t Gigi Moda Gone / AGR Stables 17,4ake
7. 7v t Lita's Novafire / AGR Stables 17,8ake
8. 10v t Lifeline AGR / AGR Stables 18,0ake xx

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti