Mitä tapahtuu, kun hevostyttö menee naimisiin sellaisen pojan kanssa, jonka kotitilan pihassa seisoo vanha kivinavetta? Tyttö istuu navetassa ja haaveilee, suunnittelee salaa, laatii piirrustukset, miettii järjestykset ja pohtii mielessään valjashuoneen paikan. Sitten hän uskaltautuu tarkkojen suunnitelmiensa kanssa miehensä luo. Eikä tämä tietenkään voi sanoa ei.

Kyseessä on virtuaalitallin blogi. Mitään teksteissä esiintyvää ei siis ole oikeasti olemassa. Kuvat ovat kirjoittajan piirtämiä, ellei toisin mainita.

perjantai 13. syyskuuta 2013

014. Nivellukko

Kuten joku on ehkä voinut huomatakin, Kake ei ole startannut pitkään aikaan. Tähän on syy.

Ori oli jo parissa viimeisessä startissaan vähän huonon oloinen - laukkasi, mikä ei ole ollenkaan tämän hevosen tapaista. Treenissäkin Kake on tuntunut huonolta, aivan kuin sen takapää ei pysyisi vauhdissa mukana. Takajalkojen liike on ollut jäykkää ja ori on muutenkin tuntunut erilaiselta, vaikka menohaluja on kyllä riittänyt. 

Kake kotitreenissä

Annoimme Kaken olla helpommalla pari viikkoa ja pyysimme hierojan katsomaan sen läpi. Lihakset olivat jumissa, mutta mitään merkittävää vaivaa ei kuitenkaan löytynyt. Jatkoimme kevyttä treeniä, mutta koska muutosta ei tapahtunut, päätimme antaa orin levätä vielä jonkin aikaa.

Reilun kuukauden kuluttua tilannetta katsottiin uudelleen ja ongelma jatkui. Varasin Kakelle ajan Hevosklinikka Vuokoskelle, jotta saataisiin asiaan jokin selvyys.

Eläinlääkäri Sofia Suviranta tutki Kaken. Jalat taivutettiin, mutta niistä ei löytynyt sanomista. Juoksuttaessa eläinlääkäri kuitenkin huomasi pientä epäsymmetrisyyttä orin liikkeissä. Hänen mukaansa Kake käytti selkäänsä huonosti. Ja näinhän se oli - kun eläinlääkäri tunnusteli Kaken selkää, arkoi se ristiselän aluetta.

Kake rauhoitettiin ja selkä kuvattiin. Kuvista ilmeni ristiselän alueella oleva nivellukko, joka on todennäköisesti aiheuttanut liikkumisvaikeudet ja askeleen lyhentymisen. Samalla lihaksisto on mennyt jumiin.

Klinikan kiropraktikko tutki Kaken heti ja alkoi hoitaa ongelmaa. Aivan täysin lukkoa ei saatu avattua, joten kiropraktikkoreissua on odotettavissa vilä toistamiseen. Siihen asti Kake saa tarhailla. Kake on nyt ollut oikeastaan täysin treenaamatta pari kuukautta, joten katsotaan, milloin sitä radoille asti päästään. Uusi kiropraktikkoaika olisi tarkoitus saada parin viikon päähän, mutta sen jälkeen jos saataisiin lupa aloittaa treeni - olisi jo lokakuun puoliväli - voitaisiin hiittiä päästä ajamaan marraskuussa ja ehkä hiukan ennen vuodenvaihdetta olla taas startissa. Tai vuodenvaihteen jälkeen, miten nopeasti kunto sitten palautuukaan. Katsotaan, ei meillä kiire ole. Tammat jäävät kohta talvitauolle, mutta Kakella voisi koittaa ajaa hokkikengässäkin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti