Mitä tapahtuu, kun hevostyttö menee naimisiin sellaisen pojan kanssa, jonka kotitilan pihassa seisoo vanha kivinavetta? Tyttö istuu navetassa ja haaveilee, suunnittelee salaa, laatii piirrustukset, miettii järjestykset ja pohtii mielessään valjashuoneen paikan. Sitten hän uskaltautuu tarkkojen suunnitelmiensa kanssa miehensä luo. Eikä tämä tietenkään voi sanoa ei.

Kyseessä on virtuaalitallin blogi. Mitään teksteissä esiintyvää ei siis ole oikeasti olemassa. Kuvat ovat kirjoittajan piirtämiä, ellei toisin mainita.

keskiviikko 15. toukokuuta 2013

002. Ensimmäinen ori talliin

Kyllä, sieltä se tulee - ennen kuin talli on edes valmiina. 4-vuotias lämminveripoika oli kuin luotu meidän tallimme ensimmäiseksi asukkaaksi, joten en voinut vastustaa kiusausta. Pokerin kasvattama ja hänen käsissään jo parikymmentä starttia kilpaillut nuorukainen Chaos Scoop Ace ei ole kulkenut vielä järin kummoisesti, mutta sen verran hevonen on ehtinyt väläytellä, että mahdollisuuksia johonkin saattaisi olla. Ja vaikkei koskaan mihinkään yltäisi, niin voimme ainakin yhdessä opetella. Hevosen pitäisi olla kaikin puolin toimiva ja starteissakin se on pysynyt melko hyvin ravilla, joten tällä pääsen itsekin harjoittelemaan kilvanajoa!

Innokkaina lähdimme tänään hakemaan Chaos Scoopia kotiin. Onneksi matka ei ollut kilometreissä mitattuna hirvittävän pitkä, sillä näin autonkuljettajan ja täpinöissään odottavan tuoreen hevosenomistajan mielestä se tuntui jo tällaisenäänkin loputtomalta. Perille kuitenkin päästiin ja totesin orin olevan juuri sellainen kuin olin odottanutkin. Pikaisten koeajojen ja hoito-ohjeiden jaon jälkeen pakkasimme herran autoon, otimme matkakuvat ja käänsimme nokan kohti kotia.


Matka sujui mainiosti ja kotona Chaos pääsi heti laitumelle - karsinat kun eivät vielä olleet aivan asuttavia. Onneksi on laidunkausi! Ori tuntui olevan heti kuin kotonaan, vaikka kotonaanhan se nyt onkin. Ruoho maistui, eikä seuranpuutekaan haitannut.

Toisaalta, eihän Chaos tulekaan olemaan pitkään yksin. Seuraava hankinta on jo varattu - se on vielä emänsä mahassa ja toinen ostos tulee kotiin parin päivän sisällä. Siitä pian lisää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti