Mitä tapahtuu, kun hevostyttö menee naimisiin sellaisen pojan kanssa, jonka kotitilan pihassa seisoo vanha kivinavetta? Tyttö istuu navetassa ja haaveilee, suunnittelee salaa, laatii piirrustukset, miettii järjestykset ja pohtii mielessään valjashuoneen paikan. Sitten hän uskaltautuu tarkkojen suunnitelmiensa kanssa miehensä luo. Eikä tämä tietenkään voi sanoa ei.

Kyseessä on virtuaalitallin blogi. Mitään teksteissä esiintyvää ei siis ole oikeasti olemassa. Kuvat ovat kirjoittajan piirtämiä, ellei toisin mainita.

torstai 2. tammikuuta 2014

019. Kauden päätös: Montémestaruus ja Tammaderby

Jekun päätähtäin tällä kaudella oli montémestaruus, jota odotettiin kuin kuuta nousevaa. Kilpailukutsuja selatessani satuin huomaamaan ilmoituksen tammaderbystä, joka juostaisiin vain viikko montémestaruuden jälkeen. Jekku oli vielä kunnossa, joten päätin ilmoittaa tamman myös sinne - se jäisi sitten kauden viimeiseksi startiksi.

Jekun starttiväli ennen montémestaruutta venyi kovin pitkäksi - peräti kuukauden mittaiseksi. En halunnut juoksuttaa tammaa turhaan, joten en ilmoitellut sitä sopiviin lähtöihin. Tarkoituksenani oli ottaa yksi startti alle noin viikkoa ennen mestaruutta, mutta yhtäkkiä lähtöjä ei enää ollutkaan. Mestaruuskoitokseen lähdettiin sitten hiukan kylmiltään.

Osallistujia oli yhteensä kaksikymmentä, joten finaalipaikoista jouduttiin karsimaan. Jekku juoksi toisessa karsinnassa, joka koostui nopeimmista hevosista - parhaana tamma Faux Pas 15,2maly. Jekku kävi kuumana, erittäin kuumana. Sain pidellä sitä kaikin voimin ja silti se laukkaili pitkin lämmitystä. Tiesin ettei tästä tule mitään. Eikä siitä tullut: Jekku laukkasi lähtölinjalla ja heti perään ensimmäiseen kaarteeseen. Tuloksena hylätty liiat laukat ja kierroksen jälkeen pois radalta.

Harmittihan se, totta kai, kun olimme tähän lähtöön tähdänneet. Täytyy kuitenkin muistaa, että minä olen kuskina vielä hyvin kokematon ja hevonenkin montéssa rutinoimaton. Sijoitus olisi voinut olla parempi, jos olisin valinnut Jekulle kokeneen kuskin. Raviurheilu on minulle kuitenkin harrastus ja haluan harrastaa sitä itse - vaikkeivät sijoitukset aina niin loistavia olisikaan. Olipahan ainakin hienoa päästä ajamaan kilpaa ison yleisön edessä ja ensi vuonna koitamme uudestaan paremmalla onnella!

Kauden oikeasti viimeinen koitos koettiin Tammaderbyssä North Stablessa. Tähän starttiin Jekku oli hyvin valmistautunut ja tuntui lämmityksessäkin taas omalta itseltään. Itse starttikin meni kohtalaisesti, mutta tuli taas todettua, etteivät pidemmät matkat ole Jekun vahvimpia puolia. Tamma teki hyvän juoksun, mutta lopussa paremmat tulivat ohi.

Tästä on kuitenkin hyvä jäädä tauolle. Jekku saa nyt kuukauden olla kevyemmällä ja sen jälkeen sen kanssa aletaan ajaa peruskuntoa. Alkuperäisen suunnitelman mukaan hiitit oli määrä aloittaa taas helmi-maaliskuussa, mutta koska montemestaruus ajettiin suunniteltua myöhemmin, ajetaan peruskuntoa todennäköisesti huhtikuulle saakka. Starttiin tullaan touko-kesäkuussa, joten päästään heti ajamaan kesäkelissä kilpaa. Jos kaikki menee hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti