Mitä tapahtuu, kun hevostyttö menee naimisiin sellaisen pojan kanssa, jonka kotitilan pihassa seisoo vanha kivinavetta? Tyttö istuu navetassa ja haaveilee, suunnittelee salaa, laatii piirrustukset, miettii järjestykset ja pohtii mielessään valjashuoneen paikan. Sitten hän uskaltautuu tarkkojen suunnitelmiensa kanssa miehensä luo. Eikä tämä tietenkään voi sanoa ei.

Kyseessä on virtuaalitallin blogi. Mitään teksteissä esiintyvää ei siis ole oikeasti olemassa. Kuvat ovat kirjoittajan piirtämiä, ellei toisin mainita.

perjantai 11. lokakuuta 2013

017. Esittelyssä: Double One Ace

Double One Ace - Pipsa - on tallimme vauvavahvistus, vaikkei vielä kotitallissa olekaan. Kesällinen lämminverivarsa odottelee vieroitusta kasvattajansa Pokerin huomassa ja muuttanee kotiin viimeistään puolentoista kuukauden kuluttua.Pipsa on suvultaan oikea löytö, enkä voinut jättää tilaisuutta käyttämättä, kun näin ilmoituksen myytävästä varsasta.

Pipsan isä Crimson Frosty on tehnyt pitkän uran kilpahevosena ja todistanut näin olevansa kestävää tekoa. Ennäytksekseen Crimson Frosty juoksi ajan 11,6 ja vaikka suurkilpailumenestystä ei hevoselle koskaan tullutkaan, tienasi se kuitenkin reilusti yli satatuhatta virtuaalieuroa rahaa. Jalostuksessa oria on käytetty varsin säästeliäästi ja sen jälkeläisistä vasta yksi on kilpaillut.

Pipsan emä Double Trouble TUM taas on erittäin hyvän ja menestyksekkään kilpailu-uran tehnyt tamma (11,0ke). Sagatum Trottersin eli tätini kasvatti saavutti huikean voittoprosentin 27 totoprosentin ollessa jopa 48! Pipsa on Double Trouble TUM:in viimeinen jälkeläinen. Kaikki tamman aiemmat jälkeläiset ovat kilpailleet ja jokainen niistä on alittanut 17-rajan ja kolme viidestä juossut alle 14. Joukosta löytyy muun muassa tammaderbyn 2011 voittaja Get Troubled Ace.

Sukunsa puolesta Pipsan tulevaisuudenodotukset ovat siis korkealla!

Äidiltä oppia

Kuten jo aiemmasta kävi ilmi, ei Pipsaa ole vielä vieroitettu. Luotan Pokerin ammattitaitoon, joten olen itse käynyt katsomassa Pipsaa vain muutamaan otteeseen. Varsa vaikuttaa oikein miellyttävältä ja uteliaalta otukselta. Pokeri onkin kertonut, että Pipsa on jatkuvasti tutustumassa uusiin asioihin, eikä tunnu vähästä hätkähtävän.

Kun Pipsa joulukuussa vieroitetaan, alamme treenata ravihevosena olemisen alkeita. Tämä sisältää kiinni sidottuna olemisen, jalkojen nostelun, talutettuna kulkemisen ja muut päivittäiset toimet. Myös suitsiin Pipsa totutetaan pian ja valjaisiin totutus alkaa heti vuodenvaihteen jälkeen. Pipsa on tarkoitus opettaa ajolle heti keväällä, joten ohjasajo aloitetaan mahdollisimman varhain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti