Mitä tapahtuu, kun hevostyttö menee naimisiin sellaisen pojan kanssa, jonka kotitilan pihassa seisoo vanha kivinavetta? Tyttö istuu navetassa ja haaveilee, suunnittelee salaa, laatii piirrustukset, miettii järjestykset ja pohtii mielessään valjashuoneen paikan. Sitten hän uskaltautuu tarkkojen suunnitelmiensa kanssa miehensä luo. Eikä tämä tietenkään voi sanoa ei.

Kyseessä on virtuaalitallin blogi. Mitään teksteissä esiintyvää ei siis ole oikeasti olemassa. Kuvat ovat kirjoittajan piirtämiä, ellei toisin mainita.

maanantai 1. heinäkuuta 2013

006. Kokeillaan kuinka Hali ravaa

Se oli sitten vuorossa koelähtö Halin kanssa. Minulle tullessaan Hali oli jo koelähtökunnossa. Sitä oli treenattu ahkerasti vuoden verran ja sillä oli ajettu testimielessä yksi hiitti 25-vauhtia. Ehdin ajaa Halia itse muutamaan otteeseen ennen kuin koelähdön aika koitti. Jokaisella ajokerralla tamma oli käyttäytynyt erinomaisesti, joten uskaltauduin ajamaan sitä itse myös koelähdössä.

Lähdin taas reissuun yksin. Olin ravipaikalla hyvissä ajoin ja valjastelin typykkää kaikessa rauhassa. Oli vaikea uskoa hevosen olevan vasta kaksivuotias - niin rennosti se hälinän otti. Lämmityksessä Hali oli hieman jännittynyt, olihan se toki ensimmäistä kertaa raviradalla ravien aikaan. Muutaman kerran tamma sekosi askelissaan, mutta sai joka kerta haettua rytmin takaisin.

Hali odottelee katoksella lämmityksen jälkeen.
Startin otimme varman päälle. Hali kiemurteli hieman voltissa, mutta lähti kuitenkin reippaasti muiden perään. Otin tavoitteeksi vain läpi pääsyn, ajalla ei olisi niin väliä. Ajoin koko matkan Ninitralaisen Platinumitisin selässä, joka oli ottanut lähtölaukan. Hevosen kuski kellotti itse aikoja ja sääteli vauhdin sopivaksi. Niimpä myös me pääsimme hyväksytysti maaliin.

Hali kulki koko matkan hyvää ravia ja hienosti Platinumitisin selässä pysytellen. Treenaillaan vielä vähän aikaa ja ilmoitetaan Hali sitten oikeaan starttiin, kunhan sopiva lähtö osuu kohdalle. Kyllä tästä vielä ravihevonen tulee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti