Mitä tapahtuu, kun hevostyttö menee naimisiin sellaisen pojan kanssa, jonka kotitilan pihassa seisoo vanha kivinavetta? Tyttö istuu navetassa ja haaveilee, suunnittelee salaa, laatii piirrustukset, miettii järjestykset ja pohtii mielessään valjashuoneen paikan. Sitten hän uskaltautuu tarkkojen suunnitelmiensa kanssa miehensä luo. Eikä tämä tietenkään voi sanoa ei.

Kyseessä on virtuaalitallin blogi. Mitään teksteissä esiintyvää ei siis ole oikeasti olemassa. Kuvat ovat kirjoittajan piirtämiä, ellei toisin mainita.

sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

007. Startissa 24.6.

Lähdin hyvillä mielin Kaken kanssa seuraavaan starttiin. Starttiväli oli pari viikkoa ja olin ottanut Kakella pari kertaa vetoja starttien välissä. Tällä kertaa suuntasimme Maunolan ravitallille, jossa oli vuorossa keskimatkan ryhmäajo, kuten yleensäkin.

Olin taas liikkeellä yksin, mutta onneksi herra Kaaos malttoi käyttäytyä vähemmän kaaosmaisesti. Varauduin jälleen pahimpaan, joten olin paikalla rutkasti etuajassa. Lämmitin Kaken rauhassa, ne tavalliset kolme kierrosta, ja hevonen tuntui ihan mukiinmenevältä. Hieman turhan lennokkaan oloinen se oli ja kyttäili jokaista mainosta sekä pensaan rasahdusta. Erityisen pelottavia olivat varikolla suhahtelevat ponit.

Annoin Kaken seistä katoksessa puolisen tuntia ja lähdin sen jälkeen kävelyttämään sitä. Yritin samalla tehdä tuttavuutta hevostaan kävelyttävään Ninitran kuskiin Ronjaan, joka kilpailisi samassa lähdössä. Oli ilahduttavaa jutella naiskuskin kanssa siitä, miten pieneksi itsensä joskus radalla tunsi ammattimiesten seassa. Vaikka mikäpä Ronja oli asiaan kantaa ottamaan, hänhän oli itsekin aivan ammattilainen.

Kun lähdön hetki koitti, Kakessa riitti virtaa. Kun se ei päässyt eteenpäin, alkoi se pyrkiä ylöspäin. Välillä jouduin päästämään sen hetkeksi reippaampaan vauhtiin, jotta se ei olisi alkanut keulia. Tai en tiedä, olisiko se oikeasti alkanut, mutta en viitsinyt ottaa sitä riskiä.

Lähtöauton taakse kokoontuessa Kakessa oli pitelemistä. Se työnsi turpansa aivan kiinni siivekkeeseen ja pelkäsin jo, että hevonen jää siihen suitsistaan kiinni. Kun auto oli liikkeellä, ryntäsi Kake matkaan. Valitettavasti vain askellaji oli väärä. Hämäännyin hetkeksi, enkä tajunnut ottaa laukkaa alas. Sitten aloin katsella ympärilleni, jotten vain hidastaisi kenenkään eteen. Kun sain vihdoin laukan alas, oli Kake jäänyt joukon hännille. Kirosin.

Kake tuntui nyt kuitenkin hyvältä. Se kiri askel askeleelta ja takasuoralla käänsin sen toiselle radalle. Joku toinen oli laukannut itsensä hylkyyn startissa ja joku toinen sekosi nyt askelissaan. Edessäni oli kuitenkin vielä neljä hevosta. Jaksaisiko Kake kiertää kolmatta kärkeen? Ronja teki ratkaisun puolestani. Etusuoralle tultaessa hän käänsi hevosensa kolmannesta parista ulos kolmannelle radalle. Edessäni oleva Goldie North oli vaikeuksissa, joten tämä piti toisen radan. Sain siis käännettyä Kaken Ronjan ja A.C.Heartbreakerin selkään. Seuraava kaarre mentiin kolmatta. Huolestuin vähän. Jaksaisikohan Kake?

Takasuoralla Ronja siirtyi johtoon, mutta minä roikuin edelleen kolmannella. Kuolemanpaikalla juokseva Synthetic Oxide piti pintansa, eikä päästänyt meitä ohitse.

"Hei tyttö, ei se sun hevoses jaksa!" kuulin jonkun huutavan. En tiedä, kuka se oli, mutta aloin olla samoilla linjoilla.

Käännyimme maalisuoralle Kaken pysytellessä edelleen kolmen rintamassa. Synthetic Oxide irtosi muista, mutta Kake kamppaili Heartbreakerin kanssa viimeiseen saakka, häviten kuitenkin hiuskarvan verran. Maalissa ori oli kolmantena.

Kun kävelyttelin Kakea varikolla, tuli Ronja onnittelemaan. Olin itse aivan ihmeissäni. Minkä juoksun Kake tekikään. Vaikka minä pyrin pilaamaan sen juoksun kaikin keinoin ja laukkakin teki tekonsa, ylsi ori silti näin hienoon suoritukseen. Mahtavaa!

Lähtö 7. ryhmäajo, 14,0-16,9-aikaiset lämmiveriset, 2100m
1. 6v t Synthetic Oxide* / Alex (Blvd) 14,3aly -- 15,0aly, 3000ve
2. 6v t A.C.Heartbreaker / Ronja (Team Ninitra) 15,2ake -- 15,2aly, 1500ve
3. 4v o Chaos Scoop Ace / Lotta (AaRr) 15,6aly -- 15,2aly x, 1000ve
4. 8v o Blacktap LRH / Zack (HCT) 14,3 -- 15,3aly, 500ve
5. 4v t Fiona Snilli / (SRR) 15,5ke -- 15,4aly, 250ve
6. 12v o Crimson Village Idiot / (SRR) 1.14,1 ep -- 16,2aly
7. 4v t Pizazz / Tapani (SS) 16,6 -- 16,9aly
8. 9v t Scaretale Ach / Marko (Team Ninitra) 15,6ake -- 17,3aly
9. 5v t Goldie North / Pipsa (Team Ninitra) 16,4ake -- 17,3aly
4v o Royal Salmiak B / Mikko (Blvd) 16,1ake -- hll
8v t Javindra Yemn / Scott (HCT) 15,5akex -- hll
12. 4v o Vermont Charm / Sara (Team Ninitra) 16,3ake -- hpl

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti